Dostluk Cafesi

hoşgeldiniz lütfen üye olun yada giriş yapın

Join the forum, it's quick and easy

Dostluk Cafesi

hoşgeldiniz lütfen üye olun yada giriş yapın

Dostluk Cafesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

2 posters

    salatalar

    cadicim
    cadicim
    YÖNETİCİ


    Kadın
    Mesaj Sayısı : 1259
    Yaş : 59
    Nerden : istanbul
    Ruh Hali : salatalar Hosgor10
    Kayıt tarihi : 19/09/08


    Rep:
    salatalar Left_bar_bleue10000/100000salatalar Empty_bar_bleue  (10000/100000)
    aktiflik:
    salatalar Left_bar_bleue10000/10000salatalar Empty_bar_bleue  (10000/10000)

    salatalar Empty salatalar

    Mesaj tarafından cadicim Paz Ekim 12, 2008 11:46 pm

    Laughing Laughing Bilindiği Üzere güzelbir yemekte salata olmazsa olmazlarlardandır arkadaşlar..
    bazen salata iştah açıcı olarakta yenile bilinir...
    bazı bayanlar hatta sadece salatayla öğünlerini geçire bilmekteler
    hem sağlık açısından hemde tat açısından salatanın masadaki yeri büyüktür..

    Bugday Salatasi ;

    3 su bardagi bugday
    6 su bardagi su
    taze sogan
    taze nane
    taze maydanoz
    konserve bezelye
    konserve misir konserve havuc
    karabiber
    kirmizi biber
    bir tutam kekik
    tuz

    Yapılışı:
    bugdaylar su ile birlikte 1 gece önceden islatilir.

    malzemelerin tümü ince ince dogranir ve sismis bugdaylara eklenir.

    Baharatlarda eklenip karistirilir.

    Afiyet olsun...


    Servis Önerileri:
    Malzemeler istege göre, istenilen miktarda konulur.

    Salata servisten bir gün önce yapilirsa daha lezzetli olur...

    KABAK SALATASI ;

    Gereçler:
    4 ADET ORTA BOY KABAK
    2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
    6 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
    3 DİŞ SARIMSAK
    1 DEMET DEREOTU
    biraz tuz.
    Yapılışı:
    kabaklarını yıkayıp kabuklarını soymadan rendeleyin. 2 kaşık zeytin yağını tercihen teflon tavada ısıyıp kabakları ekleyin.. yüksek ateste 2 dakkika ısıttıktan sora altını kısıp pişirin ve kabaklar çok ezilmeden ateşten alın.suyu varsa süzün ve soğumaya bırakın.

    Dövülmüş sarmısaklarla yoğurdu karıştırıp kabağa ekleyin.
    dere otunun sert saplarını ayırın be taze kısımlarını iri doğruyarak karışıma ekleyin.

    AFİYET OLSUN.
    Servis Önerileri:
    Et yemeklerinin, etli veye tavuklu böreklerin yanına çok yakışır.

    sarhoş salatası ;

    Gereçler:
    yarım demet semizotu,
    1adet ota boy domates,
    1 adet salatalık
    2 adet sivri biber
    1 adet orta boy kuru soğan yarım demek maydanoz
    1/2kg.yoğurt
    2 diş sarmısak
    arzu edildiği kadar zeytinyağı
    tuz
    pulbiber

    Yapılışı:
    Semizotu,domates,Salatalık,biber ve maydanozlar yıkanıp, suları iyice süzülür.Özellikle semizotu saplarıyla birlikte irice doğranır.Domatesler kabukları soyularak doğranır.Sivri biber ve maydanoz eklenir. Kurusoğan yarım ay şeklinde doğranır.Bütün bu malzemelerin içine sarmısaklı yoğurt,tuz, pulbiber ve zeytinyağı katılarak iyice karıştırılır.Afiyet olsun.Çok hafif ve lezzetli bir salata. Tavsiye ederim.
    Servis Önerileri:
    Salataya katılan zeytinyağı,tuz, pulbiber eğer istenirse sadece üzerine konabilir.

    Karışık Meyve Salatası;

    Gereçler:
    3 adet portakal
    4 adet muz
    3 adet mandalina
    2 adet elma
    1 bardak çilek 1/2 limon suyu
    1,5 kahve fincanı likör
    1 su bardağı pudraşeker
    1 su bardağı badem
    Yapılışı:
    1. Bademleri kaynar suya atarak kabullarını çıkartıp makineden geçirin.

    2. Meyveleri yıkayıp kabuklarını soyarak küçük dilimler halinde doğrayın. Payreks bir tabağa, bir kat meyve, bir kat pudra şekeri ve badem serperek yerleştirin. Kalan meyveleri de üzerine koyup pudraşeker serpin ve likör gezdirin. Dolapta soğutup servis yapın.

    Ton Balığı Salatası ;

    Gereçler:
    1 adet göbek salata
    2 adet ton balığı konservesi
    1 adet tane mısır konservesi
    10 yaprak roka
    5 çorba kaşığı mayonez(isteğe bağlı) 5 çay kaşığı soya
    3 çorba kaşığı balzemik sos
    5 çay kaşığı sumak
    2 çay kaşığı zeytin yağı
    2 çay limon suyu
    tuz
    Yapılışı:
    ton balığı konservelerinin birini boşaltmak şartı ile ikisinide derin bir salata kasesine boşaltılır.ardından tüm mısır konservesini mayanezide ekleyip karıştırın.göbek salatayı istediğiniz irilikte doğrıyarakilave edin.ilave ettiğiniz her malzemeyi mayonezi karıştıracak şekilde karıştırın.roka yapraklarını ellinizde tutamlar halinde kopararak ekleyin.tuz ilave edin,limon suyu,balzemik sosve zeytin yağını ekleyip üzerine sumak serpin ve mayonez her yerine dağılana kadar karıştırın.
    Servis Önerileri:
    salatayı kesinlikle beklet meyiniz yaptığınız gün tüketmeye özen gözsteriniz..
    afiyet olsun..


    Karidesli Salata ;

    Gereçler:
    200 gram karides (daha önce haşlanmış ve ayıklanmış. Yaklaşık 15 adet cimcime karides)
    100 gram mayonez
    100 gram süt kreması (arzuya tabi)
    2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 yemek kaşığı Tabasco (acı biber sosu)
    1 küçük kuru soğan
    2 çorba kaşığı sirke
    2 çorba kaşığı limon suyu
    5 adet marul yaprağı
    tuz
    Yapılışı:
    Mayonez, krema, zeytinyağı ve acı biber sosunun yarısını karıştırın. Soğanı soyup ince halkalar halinde doğrayın. Üzerine bolca tuz serpip ovun. Bol su ile yıkayıp mayonezli karışıma katın. Marul yapraklarını iyice yıkayıp süzdükten sonra enine şeritler halinde doğrayıp geniş bir salata kabına alın. Karidesleri yaklaşık bir santim boyunda küçük parçalara ayırın, yapraklara ekleyin. Karışımı arzunuza göre kararınca tuzlayıp hazırladığınız sosu üzerine dökün ve iyice karıştırın.
    Servis Önerileri:
    . Bu salataya kırlangıç gibi çorbaya veya mayonezli yemeklere müsait balıkları haşladıktan sonra kılçıklarını ayıkladıktan sonra küçük parçalara bölüp ilave edebilirsiniz.

    . Bu salataya çok yakışıcak diğer iki deniz ürünü de yengeç ile istakozdur, ABD’de aynı salatada bolça kullanılmaktadır.

    Aşk Salatası ;

    Gereçler:
    1 Adet olgun avokado
    300 Gr karides (dondurulmuş)
    4 Adet ceviz (kıyılmış)
    4 Çorba kaşığı mayonez 1 Çorba kaşığı ketçap
    Limon suyu
    Tuz
    Karabiber
    Yapılışı:
    Avokadoyu boyuna ikiye bölün ve çekirdeğini çıkartın Bir kaşık yardımı ile parçaların içini boşaltıp küçük küçük doğrayın Diğer tarafta mayonez,limon suyu ve ketçabı karıştırarak pembe bir sos hazırlayın Hazırladığınız sosun içine doğradığınız avokadoları, karidesleri ve kıyılmış cevizleri ekleyin Bu malzemeyi içi boşaltılan avokado kabuklarına paylaştırın. Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis yapın
    Servis Önerileri:
    Servis yaparken aşkınızıda tabağa koymayı unutmayın bunu nasıl yapacağınız bilmiyorsanız lütfe kalbinize sorun
    Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
    Karidesleri çözülmeleri için bir iki dakika sıcak suyun içerisinde bekletmeniz yeterli olacaktır.

    Makarna salatası ;

    Gereçler:
    250 gr makarna
    2-3 kaşık yogurt
    2-3 kaşık mayonez
    1 bardak haşlanmış bezelye
    1 bardak haşlanmış havuc

    2 salatalık
    2 salatalık turşusu
    ½ limon suyu
    2-3 diş sarmisak
    Tuz, nane

    Yapılışı:
    Makarnayı haşlayın. Suyunu süzüp üzerine sıcak su dökün.Bir kasenin içinde yogurt,mayonez,sarmisak,limon suyu ve naneyi karişırın. Bunu makarnalarin üzerine ekleyin. Salatalık, salatalık turşusu ve havucu küçük küçük dogra, ve makarnaya ekle. bezelyeleri de ekle. Hepsini kariştir.
    baskıncan
    baskıncan
    moderatör


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 317
    Yaş : 60
    Nerden : ordu
    Ruh Hali : salatalar Aggres10
    Kayıt tarihi : 24/10/08


    Rep:
    salatalar Left_bar_bleue100000/1000000salatalar Empty_bar_bleue  (100000/1000000)
    aktiflik:
    salatalar Left_bar_bleue1000/1000salatalar Empty_bar_bleue  (1000/1000)

    salatalar Empty Geri: salatalar

    Mesaj tarafından baskıncan Ptsi Kas. 24, 2008 1:45 pm

    Paylaşım için teşekkürlerr.

      Forum Saati Perş. Mart 28, 2024 11:58 am